Ontdek de kracht van het zelfhelend vermogen

Het doel van dit programma is te ontdekken hoe je bewust bewegingen aanstuurt vanuit het ontspannen van de bewegingsspieren om de houdingsspieren te activeren. Door stijfheid en gespannen spieren eerst te ontspannen, herstelt de mobiliteit voor doorgifte van beweging in verschillende delen van het skelet, zodat spanning afgevoerd kan worden. Houdingsspieren die het skelet in balans houden worden geactiveerd en dit heeft onmiddellijk invloed op de lichaamshouding. In het loslaten van spanning ontstaat inzicht hoe spanning structureel of chronisch is geworden en hoe dit te transformeren naar gevoelens van lichtheid.  

Houdingsspieren geven energie en kracht terug aan het lichaam. Gedurende de week onderzoeken we de lichaamsverbindingen en de coördinatie van beweging om tot een totaal attentie te komen waarin we het lichaam als geheel ervaren.

De vraag wat meditatie is en hoe we een meditatief bewustzijn kunnen ontwikkelen waar we “van de mat” ons voordeel mee doen.  

Door het gebruik van hulpmiddelen ter ondersteuning om druk te geven op die gebieden die stijf en gespannen zijn, herstelt de middenlijnkracht en mobiliteit van de wervelkolom. Gevoelens van veiligheid en vertrouwen maken plaats voor onrust en onzekerheid. We onderzoeken de gemeenschappelijke bron   van spanning om vervolgens weer te herstellen in coördinatie van vrije beweging en kracht.

We bouwen toe naar een aandachtige volgorde van bewegingen waarin rust en balans wordt ervaren. Ervaar de intelligentie van het lichaam!

De retreat is voor iedereen toegankelijk die geïnteresseerd is.

Wat kun je verwachten;

  • Inzicht met betrekking tot gefragmenteerde delen van het lichaam, waardoor je meer energie krijgt en zelf invloed uitoefent op je eigen gezondheid.

  • Ervaren dat pijn en stijfheid als gids naar lichtheid en vreugde leiden.

  • De anatomie van het lichaam verbonden is met onze gedachten en gevoelens.

  • De bron van spanning bij iedereen hetzelfde is alleen uit zich dit op verschillende plekken in het lichaam.

  • Het activeren van latente hulpbronnen die onderdrukt zijn geweest door spanning en stress, waardoor het lichaam in veiligheid en binnen de eigen grenzen kan loslaten wat blokkeerde. Zowel fysiek, psychisch en mentaal